Bevar nutiden for fremtiden

Bevar nutiden for fremtiden

– deltag i Statsbibliotekets i uge 46-indsamling af lokalradio og vær med til at sikre fremtidig forskning i lokalmedier

I år indsamler vi kun lokalradio, da vi har indgået aftale om levering af lokaltv med en ekstern leverandør.

Lokalradio er også kulturarv! Statsbiblioteket har med Lov om pligtaflevering til opgave at indsamle og bevare de danske medier, herunder lokalradio som en del af kulturarven. Lokalradioerne er et vigtigt element i det danske mediebillede. Derfor indsamler Statsbiblioteket alle danske lokalstationer hvert år i uge 46.

Som pligtafleveringsinstitution kan vi selv optage de landsdækkende stationer, men vi har ikke ressourcer til at placere optageudstyr i hele Danmark. Vi håber derfor, at I vil deltage i indsamlingen, når vi kommer til uge 46 i november.

Når tiden nærmer sig, vil vi kontakte jer med nærmere oplysninger om indsamlingen.

Hvis I live streamer jeres udsendelser på internettet, kan i deltage I årets indsamling ved at sende et direkte link til jeres stream, et link til jeres hjemmeside og oplys hvilke tidspunkter I sender i uge 46. Send oplysningerne til lokalradiotv@statsbiblioteket.dk, så sørger vi for at optage jeres udsendelser.

Spørgsmål kan rettes til Lars Lundegaard Olsen, tlf. 89 46 23 87 eller lokalradiotv@statsbiblioteket.dk Når I afleverer jeres udsendelser, er I med til sikre, at det i fremtiden er muligt at formidle og forske i danske lokalradiomedier.

Med venlig hilsen
Lars Lundeskov Olsen
Statsbiblioteket
Victor Albecks Vej 1
8000 Aarhus C
llo@statsbiblioteket.dk